Kuidas sündis 2023 kalender?

Tervitused kõigile! Meie oleme Hanna ja Martin ning oleme Luste brändi loojad. Kõik sai alguse sellest, et Martin oli aastaid Tallinna Botaanikaaia kujundusi ja plakateid loonud ning välja töötanud unikaalse ja armastatud illustratsiooni stiili. Kuna Botaanikaaed soovis muuta enda visuaali, siis leidsime, et seda ägedat maailma peaks kindlasti edasi arendama!

Kuidas sündis 2023 kalender?

Meile väga meeldib oma publiku ja kaasaelajate mõtteid kuulata. Üheks inspiratsiooni allikaks oli sügisel tehtud küsitlus, mille käigus pakuti 257 erinevat taime, mis võiks kalendrit kaunistada. Lisaks lilledele joonistus välja inimeste suur armastus viljade vastu. Sealt tulidki esimesed kujunudsed, mahlane kurk ja omanäoline puravik. Oluline on leida hea tasakaal, et oleks nii üllatusi kui ka klassikat. Alati on väljakutsuv ülesanne , millega alustada, sest aasta algus on koht, kus tahaks valgust ja graatsiat, et algamas on midagi uut. Samamoodi ka aastalõpp, kus tahaks midagi teha teistmoodi.

Luste kalender on sisekujunduselement, 12 kunstiteost Sinu seinal, seega on info paigutus erilise tähelepanu all. Sel korral tõime kalendri kuu tagasihoidlikult kalendri alla ning lisasime tähtpäevad ja riigipühad, et lisaks emotsioonile ka kasulikku infot juurde tuua.

Millest saate inspiratsiooni?

Igapäevased väikesed asjad, kui näiteks looduses midagi muutub, kui sügisesed viimased lehed puudelt langevad või koidab selge taevas ja on palju valgust. Usume, et pisiasjad toovad kõige rohkem rõõmu ning meile meeldib Inglise romantismi kunstniku ja kirjaniku William Blake tsitaat “Näha maailma liivateras ja ilu umbrohus. Hoida lõpmatus enda peos ja igaviku igas tunnis.”

ALGUSESSE