Kuidas sündis 2022 kalender?

Tervitused kõigile! Meie oleme Hanna ja Martin ning oleme Luste brändi loojad. Kõik sai alguse sellest, et Martin oli aastaid Tallinna Botaanikaaia kujunduste ja plakateid loonud ning välja töötanud unikaalse ja armastatud illustratsiooni. Kuna Botaanikaaed soovis muuta enda visuaalselt stiili siis nägime, et üks äge maailm on, mida peaks kindlasti edasi arendama!

Kuidas sündis 2022 kalender?

Meile väga meeldib oma publiku ja kaasaelajate mõtteid kuulata. Üheks initsiaatoriks oli sügisel tehtud küsitlus, mille käigus pakuti 257 erinevat taime ja saime põnevaid mõtteid. Välja joonistus inimeste suur armastus marjade ja aedviljade vastu. Sealt tulidki esimesed kujunudsed, mahlane mustikas ja omanäoline vaarikas. Omaette küsimus on leida hea tasakaal, et oleks üllatusi ja ka klassikat. Alati on omaette ülesanne välja mõelda, millega alustada, sest aasta algus on selline mõtteline koht, kus tahaks puhtust ja graatsiat, et algamas on midagi uut. Samamoodi on aastalõpp koht, kus tahaks midagi teha teistmoodi.

Mis on kalendris uut?

Meile meeldib mõelda, et Luste kalender on sisekujundus element, justkui 12 kunstiteost seinal, seega on info paigutus erilise tähelepanu all. Sel korral tõime kalendri kuu tagasihoidlikult kalendri alla. Uuendusena lisasime tähtpäevad ja riigipühad, emotsiooni juurde tuua ilule.

Mis kuud teie enda lemmikud on?

Hanna:

Martin: Mulle meeldivad taimed, mis on jusktui kõigil peas, aga neid eriliselt välja tuues saab neile uuesti teistmoodi tähelepanu tuua. Lemmikuks Nartsiss ja Õunad ning kuna olen hea ja põneva õllesõber siis ka humal.

Millest saate inspiratsiooni?

Igapäeva väikesed asjad, kui looduses midagi muutub, sügisesed viimased lehed puudelt või selge taevas ja palju valgust. Usun, et pisiasjad toovad kõige rohkem rõõmu ja mulle meeldib Inglise romantismi kunstniku ja kirjaniku William Blake tsitaat “Näha maailma liivateras ja ilu umbrohus. Hoida lõpmatus enda peos ja igaviku igas tunnis. Muidu inspireerib hea toit, seltskond ja perekond.


Jaga seda postitust: